hetbunkertje

Alles van waarde is weerloos-Lucebert 

Het Bunkertje is een discotheek/soos voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Van september t.m. juni wordt iedere twee weken op donderdagavond de disco gehouden in het 'gebouw MAX' aan de Olympiaweg 2A in Alphen aan den Rijn. En iedere vier weken is op vrijdagavond in dezelfde locatie een tienerdisco.

 


Het Bunkertje in de pers.

 


40 jaar Het Bunkertje en benoeming tot
Lid in de Orde van Oranje Nassau

40 jaar Bunkertje en benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau november 2015

 


Alphens.nl

13 november 2015

Lintje voor vrijwilligers van soos Het Bunkertje

Tijdens het 40-jarig jubileum van soos Het Bunkertje zijn de initiatiefneemster en drie vrijwilligers van het eerste uur Koninklijk onderscheiden. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Spies heeft de onderscheiding en behorende versierselen aan hen uitgereikt op 12 november 2015 tijdens het 40-jarig jubileum van Het Bunkertje.

Mevrouw H.B. van den Ende-Starrenburg (1951)-40 jaar lid Hilda Starrenburg, zoals zij door iedereen wordt genoemd, nam in 1975 het initiatief om een discotheek/soos op te richten voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking, genaamd het Bunkertje. Met hart en ziel zet zij zich voor deze mensen in. Zij organiseert de discoavonden, de speciale evenementen, de feestavonden, legt contacten met artiesten, voert de administratie, houdt de website bij, regelt vrijwilligers, stuurt hen aan. Kortom, het Bunkertje draait grotendeels op de inzet van mevrouw Starrenburg, zonder haar geen Bunkertje.

Inmiddels is het Bunkertje niet meer weg te denken voor de doelgroep.
Tot 2006 was het Bunkertje gevestigd onder de Salvatorikerk in Alphen aan den Rijn. De organisatie vanuit de kerk heeft toen de activiteiten stopgezet. Men kreeg half november te horen dat per eind december de activiteiten werden beëindigd. Mevrouw Starrenbrug liet zich echter niet uit het veld slaan en nam opnieuw de uitdaging aan. Zij is toen intensief op zoek gegaan naar een nieuwe locatie om de activiteiten te kunnen voortzetten. Hiervoor heeft zij een nieuwe stichting opgericht waarvan zij voorzitter is. De activiteiten vinden inmiddels plaats in gebouw Max. Na 40 jaar is het Bunkertje nog steeds een begrip voor de doelgroep, De disco- en soosavonden vinden tweewekelijks plaats; op donderdagavond voor volwassenen vanaf 18 jaar, op vrijdagavond voor tieners van 12-18 jaar.

De heer H.E. Leijnse (1951) De heer Leijnse is één van de vrijwilligers van het eerste uur. Al 40 jaar staat hij met enthousiasme achter de bar tijdens de disco-avonden voor volwassen en is tevens begeleider en barman tijdens de disco-avonden voor tieners. Hij schenkt koffie, frisdrank, bier en wijn en er zijn ook koek, chips en andere versnaperingen verkrijgbaar.

De heer L.P. Rijfers (1959) De heer Rijfers is ook één van de vrijwilligers van het eerste uur. Al 35 jaar lang zorgt hij als DJ met enthousiasme en liefde dat de beentjes van de discovloer gaan, van rock tot smartlap met discolichten en discogeluid. Ook kunnen verzoeknummers worden aangevraagd en deze worden altijd gehonoreerd.

De heer M.J. van Egmond (1958) De heer Van Egmond is ook één van de vrijwilligers van het eerste uur. Hij is de stille kracht. Al 36 jaar lang zorgt hij met enthousiasme en liefde voor de bevoorrading van de bar en samen met een collega vrijwilliger bemenst hij ook de bar tijdens de discoavonden voor volwassenen en tieners. Zonder de Stichting en haar vrijwilligers kan deze gelegenheid niet bestaan en de doelgroep kan ook niet zonder diezelfde vrijwilligers. De waardering van de doelgroep voor de vrijwilligers is ook enorm. Het is een van de weinige uitgaansgelegenheden voor de doelgroep, men kijkt er naar uit om hier naar toe te gaan, zij beleven hier heel veel plezier aan.

november 2015

 


De vrijwilligers, Hilda Starrenburg en Hans Leijnse 40 jaar Het Bunkertje

november 2015

 


De prijsuitreiking 'Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2011, Alphen aan den Rijn.

Burgemeester Bas Eenhoorn overhandigt de symbolische cheque die met de prijs is verbonden.
Prijsuitreiking op de trap van het Stadhuis. Bas Eenhoorn en Arie van den Ende januari 2012

 


Feest bij de vrijwilligers van de Tienersoos van het Bunkertje

Het bunkertje in het AD, vrijwilligersorganisatie van het jaar 2011 januari 2012

 


Foto's van de uitreiking van alle prijzen

Het bunkertje, vrijwilligersorganisatie van het jaar 2011 Het bunkertje, vrijwilligersorganisatie van het jaar 2011 januari 2012

 Hilda en het Bunkertje bij RTL4 'Ik kom bij je eten' juli 2011